piątek, 4 stycznia 2013

Jajecznica z papryką, pomidorkami i szczypiorkiem

Jajecznica z papryką, pomidorkami i szczypiorkiem 330 kcal
  • jajo kurze 120g 2 sztuki
  • papryka czerwona 60g 1/4 średniej
  • papryka żółta 60g 1/4 średniej
  • pomidorki koktajlowe 100g 5-6 małych lub 1 mały pomidor czerwony
  • kromka chleba pełnoziarnistego 30g
  • szczypiorek 5g łyżeczka lub do woli
  • szczypta soli do smaku

Na małej patelni roztopić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Poddusić 1-2 minuty na małym ogniu, wbić jajka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość lekko wymieszać i zdjąć z ognia jak tylko zetnie się białko a żółtko będzie jeszcze półpłynne. Jajecznicę posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i podać z kromką pieczywa pełnoziarnistego.

1 komentarz: