Młode ziemniaki, jajo sadzone i mizeria z jogurtem naturalnym 270 kcal
- młode ziemniaki 200g 2 małe wielkości owocu kiwi
- jajo kurze 60g sztuka
- ogórek gruntowy bez skórki 120g 3 średnie sztuki
- jogurt naturalny 50g 2 łyżki
- koperek 4g łyżeczka
- szczypta soli, cukru i pieprzu do smaku
Jajo smażymy na małej, teflonowej patelni bez użycia tłuszczu lub na patelni wysmarowanej odrobiną oleju rzepakowego. Można użyć wacika zrobionego z gazy lub ręcznika papierowego. Im mniej tłuszczu tym zdrowsze będzie nasze danie. Jajo smażymy na małym ogniu tak by białko się ścięło a żółtko było płynne.
Mizeria: ogórki pokroić w plasterki, dodać jogurt naturalny i koperek. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz