Jajecznica z papryką, pomidorkami i szczypiorkiem 330 kcal
- jajo kurze 120g 2 sztuki
- papryka czerwona 60g 1/4 średniej
- papryka żółta 60g 1/4 średniej
- pomidorki koktajlowe 100g 5-6 małych lub 1 mały pomidor czerwony
- kromka chleba pełnoziarnistego 30g
- szczypiorek 5g łyżeczka lub do woli
- szczypta soli do smaku
Na małej patelni roztopić masło i dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Poddusić 1-2 minuty na małym ogniu, wbić jajka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość lekko wymieszać i zdjąć z ognia jak tylko zetnie się białko a żółtko będzie jeszcze półpłynne. Jajecznicę posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i podać z kromką pieczywa pełnoziarnistego.
smakowita :)
OdpowiedzUsuń