sobota, 5 stycznia 2013

Złociste ziemniaczki z ziołami

Złociste ziemniaczki z ziołami 
260 kcal
  • młode ziemniaki 300g 3 małe wielkości owocu kiwi
  • olej rzepakowy 5ml łyżeczka
  • szczypta soli do smaku
Ziemniaki gotujemy na półtwardo na parze lub w całości w mundurkach wrzucając do gorącej wody. Ziemniaki studzimy, kroimy w plasterki i układamy na wysmarowanym olejem papierze do pieczenia. Do smarowania papieru do pieczenia jak i do smarowania np. patelni przed smażeniem naleśników, placków polecam silikonowe pędzelki.
Ziemniaki posypujemy dowolnymi ziołami (oregano, tymiankiem, suszoną bazylią) i pieczemy w 220 stopniach na złoty kolor.
Do ziemniaków polecam dowolną sałatę z sosem winegret.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz