Czekolada z orzechami pistacjowymi i laskowymi - "kostka" 70 kcal
- czekolada gorzka, zawartość kakao 70% 100g tabliczka
- orzechy pistacjowe 20g 2łyżki orzechów bez łupinek
- orzechy laskowe 15g łyżka orzechów bez łupinek
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej* a orzechy posiekać. Na pergaminie lub folii
aluminiowej rozlać roztopioną czekoladę i wygładzić nadając kształt
prostokąta - ułatwi to dzielenie czekolady na kostki. Czekoladę posypać
rozdrobnionymi orzechami i wstawić do lodówki do chwili zastygnięcia
czekolady.
Całość podzielić na 10 kosteczek. Jedna kosteczka to 70 kcal.* Kąpiel wodna polega na włożeniu mniejszego garnka z produktem (w tym przypadku czekoladą) do większego naczynia z gotującą się wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz