sobota, 5 stycznia 2013

Brzoskwinia zapiekana z wiórkami kokosowymi

Brzoskwinia zapiekana z wiórkami kokosowymi 160 kcal - przepis na jedną porcję
  • brzoskwinia 100g średnia sztuka
  • wiórki kokosowe 6g łyżka
  • zarodki pszenne 10g łyżka
  • masło 5g płaska łyżeczka
  • cukier 3g ~1/2 łyżeczki
Deser najłatwiej przygotować w naczyniu żaroodpornym przy większej ilości porcji lub w małej kokilce w wersji dla jednej osoby.
Brzoskwinię kroimy na mniejsze cząstki, posypujemy cukrem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Z wiórków kokosowych, zarodków pszennych i masła wyrabiamy szybko kruszonkę i posypujemy brzoskwinię. Zapiekamy do chwili zrumienienia się kruszonki w 200 stopniach przez około 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz